Idag börjar jag dela med mig av min guide om hur du vandrar till Santiago de Compostela. Klicka på prenumerera för att inte missa något inlägg i denna spännande serie med praktiska tips och som också berättar historien om hur denna vandring kom till på 800-talet. Jag kommer också intervjua en som gjort vandringen nu i höst om hans intressanta upplevelser.
Detta är första inlägget i denna serie.
Nu börjar livsandarna vakna!
Livsandarna vaknar och jag får lust att börja planera vårens vandring längs Camino Francés till Santiago de Compostela. Inte för att jag inte gått den förut. Tvärtom. Men så här i slutet av pandemin (förhoppningsvis) känns det som om jag måste dit och se vad som ändrat sig sedan före pandemin.
I några bloggar framöver kommer jag skriva om olika saker att tänka på inför den långa vandringen.
Hur kom det sig att jag över huvud taget skrev en guidebok om Camino Francés? Jo, i början av 2000-talet när jag stod på Bokmässan i Göteborg kom en kvinna fram och frågade om jag hade en bok om den 80 mil långa vandringen till Santiago de Compostela. Jag måste erkänna att jag bara stirrade på henne. 80 mil – det lät fruktansvärt i mina öron. När jag väl kommit hem började jag tänka lite mer på den här vandringen och förstod att det inte var oöverkomligt ens för mig. Sagt och gjort. De närmaste åren började jag vandra och samla material längs Camino Francés och kunde till slut göra den första upplagan av min guidebok.
Det finns mycket att tänka på inför den här vandringen och nu i coronatider är det inte minst viktigt att tänka på att hålla immunförsvaret starkt. Frisk luft och god kondition är ett par av komponenterna i ett starkt immunförsvar så här gäller det att börja träna i tid. Det räcker faktiskt med långa promenader – man behöver inte springa – men gör gärna promenaderna allt längre.
Bilden ovan är från annandag jul och tusentals människor är ute och njuter av fart och sol på Norrvikens is i Sollentuna.
Jag hoppas du vill hänga med så klicka på prenumerera för att göra det.
Ewa