9. Pilgrimsvandrare! Gå ut och pröva strumporna i värmen

När jag var ute och vandrade häromdagen kände jag att jag i värmen höll på att få en blåsa på ena foten, vilket gav anledning att skriva dagens blogg.

I den här värmen är det dags att prova skor och strumpor ihop.

Strumpor som är bekväma i ett par skor kan ge skav och blåsor i ett annat par.

Strumpor som inte sitter rätt på foten kan korva sig och ge blåsor. Eftersom vi alla är olika skapta är det svårt att ge ett generellt råd. En del vill ha en nylonstrumpa inners för att minska skav. Andra vill bara ha ullstrumpor. Så ge dig ut med dina (förhoppningsvis) väl ingångna skor och pröva på vilka sockor som passar dig bäst. Värmen vi upplevt den här midsommarhelgen är nämligen ingen ovanlighet på pilgrimsvägarna i Spanien från maj till september.

Några tips: Det finns skavsårsförebyggande kräm som minskar friktion. Andra har med sig vaselin för att smörja in fötterna i slutet av vandringsdagen. Fotbad med citronsaft hjälper till att göra huden på fötterna tjockare. Fotvård alldeles före din vandring kan försvaga huden. Låt gärna tre veckor gå mellan fotvård och vandring. Viktigt ändå är att naglarna är kortklippta. Håll fötterna torra – ta med extra strumpor och byt under dagen om det behövs.

Nu ska jag själv ut och pröva igen inför höstens pilgrimsvandring på Camino francés!

Ewa

Gillar du denna artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Kommentera gärna

Vill du följa denna bloggserie? Prenumerera!

Jag säljer inte din adress. Plus du får ett provkapitel ur min senaste bok om du prenumererar.

Denna website använder kakor. Ok med det?