8. Vad kan hända under pilgrimsvandringen?

Allt kan hända under pilgrimsvandringen. Som här när ett gäng sydkoreanska barn visar upp sig i en dans i Roncesvalles under andra dagsetappen på Camino frances.

Du får vara beredd på att pilgrimsvandringen kan göra ont, både fysiskt och emotionellt. Men en pilgrimsvandring är inte som att vandra i fjällen. På Camino francés kommer du att gå mellan byar och städer. Det är ingen vildmarksvandring. Du behöver inte tält, liggunderlag eller friluftskök.

Om du vandrar ensam kan det kännas ensamt ibland, men du kommer att möta andra vandrare som du umgås med längs vägen. Du kommer antagligen att lära känna dig själv och börja fundera över vad du håller på med här i livet. Du kommer tillbaka med ett lugn och känner mindre stress. Du kanske blir mindre materialistisk i ditt tänkande. Vad behöver man egentligen? Livet blir enklare.

Då kanske det inte är förvånande att du redan halvvägs in i din första camino börjar fundera över när du ska göra din nästa pilgrimsvandring.

I min guidebok Vandra till Santiago de Compostela finns många tips om vad du kan se längs vägen. Den går att beställa via internetbokhandeln eller direkt från Alpina förlaget. Den finns också hos Kängspecialisten och Kartbutiken m fl affärer i Stockholm.

Ewa

Gillar du denna artikel?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Kommentera gärna

Vill du följa denna bloggserie? Prenumerera!

Jag säljer inte din adress. Plus du får ett provkapitel ur min senaste bok om du prenumererar.

Denna website använder kakor. Ok med det?