Ewa Hellström-Boström

 
 

Min första bok, Vandra i Alperna, kom ut på Bonniers, 1991. Jag blev inte riktigt nöjd då (fick bland annat inte ha min egen bild på omslaget), varför jag bestämde mig för att ge ut kommande böcker på eget förlag. Det innebär att jag själv gör hela boken från början till slut (ibland med mindre lyckat resultat på grund av att jag hunnit glömma det grafiska hantverket sen sist). Men det är enormt inspirerande att se att det är möjligt att ge ut egna böcker (speciellt när de blir kallade för ”biblar” av somliga).


Jag har sedan ungdomen varit intresserad av berg, klättring, skidåkning, vandring, alpina blommor med mera. Inte minst har foto varit ett stort intresse.

I två omgångar har jag varit redaktör för Klätterförbundets tidskrift ”Bergsport” som jag var med om att starta. Dessutom har jag varit vandringsledare i Dolomiterna, i Alperna och på Korsika. Några fotoutställningar har det också blivit. 


 
Namn: Ewa Hellström-Boström
Yrke: Författare, fotograf, fritidspolitiker för Sollentunapartiet 
Hobby: Vandring, skidåkning, fotografering, barnbarnen, träning m m
Fotoutställningar: Flera i Sollentuna och på Vildmarksmässan. Konstrondan i Sollentuna i april 2010, 2011. Restaurang La Piazza Infra City november 2011 

Böcker
Vandra i Alperna
Svensk klättring - pionjärerna
Vandra i Dolomiterna
Vandra på Korsika
Vandra till Santiago de Compostela
Alpblommor

Länkar:
Inga-Stinas hantverk
Sollentunas Konstronda
vandra.sehttp://www.ingastinashantverk.sehttp://sollentunakonstronda.se/http://vandra.sehttp://vandra.seshapeimage_2_link_0shapeimage_2_link_1shapeimage_2_link_2

Varför jag startade Alpina förlaget

Skicka e-brev till mig